Albert Riera dükkanı kapattı!

İspanyol futbolcu, 20 Temmuz'da 'bu son tweetim' yazdıktan sonra sessizliğe büründü.

kaderci54

Galatasaray'ın İspanyol futbolcusu Albert Riera, yıllık kazancıyla Fenerbahçe'nin en çok kazanan oyuncularını dahi solladı.

Üç sezondur sarı-kırmızılı ekibin formasını giyen ve son iki sezondur Fatih Terim tarafından sol bek mevkiisinde görevlendirilen İspanyol oyuncu sarı-kırmızılı ekipten yıllık 3 milyon euro sabit ücret + 7.500 Euro maç başı ücret alıyor... Galatasaray'da gönderilmesi gündeme gelen ve son Süper Kupa finalinde 6+0+4 yabancı sınırı nedeniyle kadroya giremeyen Riera, aynı zamanda ezeli rakip Fenerbahçe'nin en çok kazanan futbolcularını da solladı.

Son olarak Nijeryalı oyuncu Emmaneul Emenike'yi kadrosuna ve transferi büyük ölçüde tamamlayan Fenerbahçe'de Hollandalı yıldız Dirk Kuyt, yıllık 2.850 bin euroluk kazancıyla sarı-lacivertlilerin maliyeti en fazla olan oyuncusu... Moussa Sow, senelik 2.600 bin euro sabit ücret kazanırken; Senegalliyi yıllık 2.500 bin euroluk ücretleriyle Portekizli oyuncular Raul Meireles ve Bruno Alves takip ediyor. Yeni transfer Emmanuel Emenike'nin yıllık garanti ücreti ise 2.400 bin euro olarak açıklandı.

SNEİJDER VE DROGBA ZİRVEDE

Galatasaray'a geçen sezonun devre arasında Çin'in Shanghai Shenhua takımından transfer olan Didier Drogba, yarım sezon için 2 milyon euro net ücret kazanırken; 2013-2014 sezonunda 4 milyon euro sabit ücret alacak. Wesley Sneijder'in senelik ücreti ise 3.200 bin euro. Fakat Hollandalı'nın 2013-2014 sezonundan itibaren geçerli olacak olan 3.900 bin euroluk imza ücreti de sabit ücretine eklendiğinde kazancı yaklaşık 4.4 milyon euro olarak hesaplanıyor. Bu iki oyuncuyu Felipe Melo 3.100 bin euro ile takip ederken; Fenerbahçeli oyuncuların 'tavan' sınırına en yakın isim Albert Riera, 3 milyon euroluk kazancıyla göze çarpıyor.

* NOT: Rakamlar 2013-2014 sezonu için geçerlidir. Maç başı ücretler rakamlara dahil değildir.

Galatasaray 'da Felipe Melo'nun giydiği 10 numaralı formanın yeni sahibi Hollandalı yıldız Wesley Sneijder olurken, Albert Riera'nın 11 numaralı forması da Didier Drogba'ya gitti. Fildişi Sahilli yıldız Marsilya ve Chelsea'de giyip özdeşleştiği efsane 11 numara ile ilk kez Fenerbahçe 'ye karşı TFF Süper Kupa maçında mücadele etti.

Karşılaşma sonrası teknik direktör Fatih Terim, "Riera ve Melo da benim oyuncum. Bunu takıma yansıtmadan olumlu çözmek önemliydi. Herhangi bir kapris olmadan herkes formayı giydi" açıklamasında bulundu. Ancak maç kadrosunda yer almadığı için Kayseri'de görev yapmayan Riera, bu yeni durumdan pek de hoşnut olmuşa benzemiyor.

Yeni sezonda 77 numarayı giyeceği açıklanan İspanyol futbolcu, twitter adresini kapattı. 'RIERA11' adresi üzerinden sosyal medyayı etkin kullanan futbolculardan olan tecrübeli kanat oyuncusuna, yaklaşık bir aydır twitter'den ulaşılamaması dikkati çekti.

TARAFTARDAN BASKI

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Melo'nun 10 numarayı Sneijder'e vermesi sonrası twitter üzerinden Albert Riera'ya mesaj atarak, "Sen de 11 numarayı Drogba'ya ver" çağrısında bulunmuştu.

"BU SON TWEETİM"

İngiliz ekibi Liverpool'da da 11 numarayı giyen Riera, 20 Temmuz'da yazdığı 'Bu son tweetim. Hepinizin benim kadar mutlu olmasını diliyorum" mesajından sonra twitter adresini kapattı.

DROGBA'DAN TEŞEKKÜR

GS TV'ye konuşan Didier Drogba , takım arkadaşı Riera'nın forma jestiyle hakkında, "Riera'ya teşekkür ediyorum. Bu numarayı bana verdi” diye konuştu.

Almanya'da futbol sevgisi bir başka

Rusyanın Ponpon Kızları

Cugulinin Şok Eden Hayatı

Ünlü pop yıldızı Justin Bieber Türk vatandaşı oluyor

Adolf Hitlerin Liseli Capsleri

Suriye'de kan donduran vahşet!

Başkanım Cardozo ne olacak?

İnci Sözlük 26 Ekim Aydın Kan Zirvesi

Türkiye ye yıldız bir futbolcu geliyor !